Βερολίνο: Πιέζει για ενιαίους κανόνες στην ΕΕ για τουρίστες περιοχών με μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Ενιαίους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά όσους (ταξιδιώτες) έρχονται από τρίτες χώρες με αυξημένα κρούσματα των μεταλλάξεων του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού θέλει η Γερμανία, ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι «βλέπουμε σήμερα π.χ. στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εντός ΕΕ, στην Πορτογαλία, πόσο γρήγορα οι αριθμοί των κρουσμάτων και κατά συνέπεια της νοσοκομειακής περίθαλψης μπορούν να αυξηθούν περαιτέρω λόγω νέων παραλλαγών» και έκανε λόγο ειδικά για την παραλλαγή Δέλτα. 

«Για αυτό και εδώ στη χώρα μας συμβουλεύουμε εντόνως να μην γίνονται ταξίδια σε περιοχές όπου διαπιστώνεται εξάπλωση των παραλλαγών. Υπάρχουν οι συγκεκριμένοι κανόνες, με σαφείς και αυστηρούς κανονισμούς καραντίνας και μόνο πολύ λίγες εξαιρέσεις. Η κυβέρνηση είναι της άποψης και το επιδιώκει αυτό στην Ευρώπη, ότι πρέπει να έχουμε μια ενιαία διαδικασία για όλους σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα - όπου δεν είναι ακόμη ενιαία, εκεί θα συνεχίσουμε να το επιδιώκουμε», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει ήδη τη Δευτέρα να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού, γράφει η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Γαλλία και Γερμανία ζητούν αυστηρά μέτρα για συντονισμένο άνοιγμα συνόρων σε ανθρώπους από άλλες χώρες τόνισαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής. 

Γαλλία και Γερμανία ζητούν αυστηρά μέτρα για συντονισμένο άνοιγμα συνόρων σε ανθρώπους από άλλες χώρες τόνισαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής. 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr