Κλείσιμο

Ο βασιλιάς Κάρολος απέκτησε ξενώνα στη γενέτειρα του Κόμη Δράκουλα

Διακοπές στο χωριό του Κόμη Δράκουλα και όχι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, προτείνει ο βασιλιάς Κάρολος. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στον ...βασιλικό ξενώνα κάνοντας κράτηση all-inclusive πακέτου, με τιμές 157 έως 167 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μεγάλος θαυμαστής της Τρανσυλβανίας, γενέτειρας του Κόμη Δράκουλα και για το λόγο αυτό αγόρασε σπίτι στην περιοχή της Ρουμανίας, το οποίο έχει μετατρέψει σε ξενώνα, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται  για μία σαξονική εξοχική κατοικία του 18ου αιώνα στο χωριό Βίσκρι της Τρανσυλβανίας, 

Ο ξενώνας επίσημα γνωστός ως Zalán Guesthouse, είναι διαθέσιμος για διανυκτερεύσεις, με τα έσοδα να διατίθενται στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του στη Ρουμανία.

Ο βασιλιάς Κάρολος ελπίζει ότι ο ξενώνας του, θα ενθαρρύνει περισσότερους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Τρανσυλβανία και, με αυτόν τον τρόπο, θα προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη αναφέρεται στον ιστότοπο του καταλύματος.

Μερικά από τα πιο όμορφα και πλούσια σε βιοποικιλότητα λιβάδια αγριολούλουδων βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τον ξενώνα. Το τοπίο είναι ιδανικό για ζωγραφική και για φωτογράφιση, αναφέρεται στον ιστότοπο.

Τμήμα του ακινήτου έχει επίσης μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης για να βοηθήσει κατοίκους των χωριών της περιοχής, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε παραδοσιακές χειροτεχνίες και αγροτικές δεξιότητες.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση all-inclusive πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει ποτό καλωσορίσματος και δείπνο κατά την άφιξη, ξεναγήσεις, μεταφορά και πρωινό κατά την αναχώρηση για 157 έως 167 ευρώ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ