Τζόνσον από Σύνοδο ΝΑΤΟ: Η αποχώρηση των Ρώσων από το Φιδονήσι αναδεικνύει την ικανότητα της Ουκρανίας

«Στο τέλος θα αποδειχθεί αδύνατον για τον Πούτιν να κρατήσει μία χώρα που δεν θα δεχθεί την εξουσία του», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί ένδειξη της ικανότητας της Ουκρανίας να αντεπιτίθεται.

«Εάν ψάχνατε ενδείξεις για την εκπληκτική ικανότητα των Ουκρανών να αντεπιτίθενται, να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να απωθούν τους Ρώσους, τότε κοιτάξτε αυτό που συνέβη μόλις σήμερα στο Νησί των Φιδιών, όπου και πάλι η Ρωσία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει θέσεις», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο τέλος θα αποδειχθεί αδύνατον για τον Πούτιν να κρατήσει μία χώρα που δεν θα δεχθεί την εξουσία του», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι οι αμυντικές δαπάνες της Βρετανίας θα φθάσουν στο 2,5% του ακαθάριστου εγχωρίου προϊόντος έως τα τέλη αυτή της δεκαετίας.

Η Ουκρανία έχει τη δύναμη να απωθήσει τη Ρωσία και να κερδίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Πιστεύουμε ότι (οι Ουκρανοί) πράγματι έχουν τη δύναμη να απωθήσουν τους Ρώσους και να τους στείλουν πίσω στη θέση που είχαν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Τζόνσον σε δημοσιογράφους στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ