Πεσκόφ: Θα αποφασιστεί «εν ευθέτω χρόνω» αν ο Πούτιν συμμετάσχει στην G20 στην Ινδονησία

Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη αποφασίσει τελικά αν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα μετάσχει στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη αποφασίσει τελικά αν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα μετάσχει στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Η σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο νησί Μπαλί της Ινδονησίας στις 15 με 16 Νοεμβρίου. 

Η Ρωσία έχει προσκληθεί να μετάσχει και θα αποφασιστεί "εν ευθέτω χρόνω" αν ο Πούτιν θα πάει αυτοπροσώπως, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου. 

Οι δυτικοί ηγέτες εξετάζουν την προσέγγιση που θα υιοθετήσουν όσον αφορά την σύνοδο κορυφής της G20 στην περίπτωση που ο Πούτιν μετάσχει σε αυτήν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει απευθύνει έκκληση στους ηγέτες να μην την μποϊκοτάρουν στην περίπτωση που ο Τζόνσον αποφασίσει όντως να μετάσχει σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ είχε δηλώσει προ ημερών ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχθηκε επισήμως την πρόταση της Ινδονησίας και θα συμμετάσχει στη σύνοδο. 
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr