Κλείσιμο

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ αυξάνουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Ευρώπη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό των αντιτορπιλικών στην Ισπανία σε έξι από τέσσερα και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει δύο επιπλέον μοίρες F-35 στη Βρετανία ενώ θα δημιουργήσει το αρχηγείο του 5ου Στρατού στην Πολωνία.

Σημαντικές ανακοινώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφορικά με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτική ισχύος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Ευρώπη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε από τη Μαδρίτη ότι οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την αμυντική παρουσία τους -στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ- στην Ευρώπη, μετά τις απειλές που προέρχονται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τον αριθμό των ναυτικών αντιτορπιλικών στην Ισπανία σε έξι από τέσσερα και τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει δύο επιπλέον μοίρες F-35 στη Βρετανία, ενώ θα δημιουργήσει το αρχηγείο του 5ου Στρατού στην Πολωνία.

Ακόμη, θα στείλει 5.000 επιπλέον στρατεύματα στη Ρουμανία, καθώς και εξοπλισμό αεράμυνας στην Ιταλία και τη Γερμανία.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης «έγραψε ιστορία» και ότι οι πρόσθετες αμερικανικές δυνάμεις «στέλνουν ισχυρό μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και ενωμένο».

«Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη και θα ανταποκριθούν στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας για να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters.

«Την ώρα που ο Πούτιν έχει διαλύσει την ειρήνη στην Ευρώπη», οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δυναμώνουν, αποδεικνύοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι περισσότερο απαραίτητο τώρα από ποτέ».

Πηγή: skai.gr