Κλείσιμο

Τρομακτικός κλόουν προκαλεί ταραχή στη Σκωτία - Βάζει αινίγματα στους κατοίκους και στέλνει μυστηριώδη κουτιά (φωτογραφίες)

Ο κλόουν του Σκελμόρλι ζητά από τους χρήστες των social media να βγάλουν πιο τρομακτική selfie και ήδη πολλοί ανταποκρίνονται στο... κάλεσμα 

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας κλόουν ντυμένος σαν τον τρομακτικό χαρακτήρα Pennywise από το μυθιστόρημα τρόμου 'IT' του Αμερικανού μετρ του είδους Στίβεν Κινγκ πραγματοποιεί μυστηριώδεις εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε περιοχή της Σκωτίας.

Ο άγνωστος άνδρας ανεβάζει στο διαδίκτυο φωτογραφίες του σε διάφορα σημεία της κομητείας Άιρσιρ, γύρω από το χωριό Σκελμόρλι, προκαλώντας τόσο ενδιαφέρον όσο και φόβο, σε βαθμό μάλιστα που στο χωριό το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σκωτίας οι γονείς απαγόρευσαν στα παιδιά τους να κυκλοφορούν τη νύχτα.

Στην πρώτη πρόκληση προς τους κατοίκους του Σκελμόρλι ο κλόουν είχε αφήσει έξω από κάποια σπίτια ένα κόκκινο μπαλόνι και ένα μαύρο κουτί που συνήθως χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ή αποθήκευση χρημάτων. Όσοι ξεκλείδωσαν όμως το κουτί είδαν την αντανάκλασή τους σε έναν καθρέφτη πάνω στον οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «ΚΛΟΟΥΝ».

Προ ημερών ο κλόουν έθεσε την πιο μεγάλη μέχρι στιγμής πρόκληση στους κατοίκους της Σκωτίας, αλλά και του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω ενός γρίφου.

Ο γρίφος παραπέμπει με χρήση ομοιοκαταληξιών στα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σκωτίας και η πρόκληση του κλόουν είναι όποιος μπορεί να καταλάβει σε ποια αξιοθέατα γίνεται αναφορά να πάει εκεί και να τραβήξει την πιο τρομακτική selfie φωτογραφία που μπορεί.

Μεταξύ των πιο προφανών μνημείων και τοποθεσιών που περιλαμβάνονται στο γρίφο είναι το Κάστρο του Εδιμβούργου, η λίμνη Λοχ Νες και η κορυφή του όρους Μπεν Νέβις, του ψηλότερου στη Βρετανία.

Ο κλόουν ζητά ανάρτηση των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #Skelmorlieclown και ήδη πολλοί χήστες ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του. 

Στην αρχή του μήνα ο κλόουν είχε προκαλέσει με «μήνυμα προς τα ΜΜΕ» την αστυνομία να τον συλλάβει, αν και δεν προκύπτει κάποια υπόνοια περί διάπραξης αδικήματος.

TAGS: Σκωτία