Τρας: Ανησυχούμε πολύ για πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία- Ο Πούτιν πρέπει να χάσει την Ουκρανία

Την έντονη ανησυχία της για πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία στην Ουκρανία  εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.

«Η χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία θα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Ανησυχούμε πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε δει τη Ρωσία να χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα στο παρελθόν σε πεδία σύγκρουσης, αλλά αυτό θα ήταν ένα σοβαρό λάθος εκ μέρους της Ρωσίας, που θα επιβαρύνει τα σοβαρά λάθη που έχει ήδη κάνει ο Πούτιν». 

Μάλιστα, σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει ακράδαντα ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία και κάλεσε για «σκληρή διεθνή απάντηση».

«Πιστεύουμε απολύτως ότι διαπράττονται εγκλήματα πολέμου. Παραπέμψαμε την υπόθεση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, μαζί με άλλα 37 κράτη», επισήμανε. 

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Τρας τόνισε την ανάγκη για μια σκληρή διεθνή απάντηση... «Διπλασιάζουμε τις κυρώσεις μας, είμαστε σκληροί με τις τράπεζες,θέτουμε σε εφαρμογή σχέδιο  εξάλειψης του πετρελαίου από τη Ρωσία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα με τους συμμάχους μας γιατί ο Πούτιν πρέπει να χάσει στην Ουκρανία. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Και είναι απλώς φρικτό, τα δεινά που βλέπουμε στους δρόμους της Ουκρανίας». 

Πηγή: skai.gr