Τραμπ: Με πολεμικό νόμο του 1950 στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Associated Press

Νέα δέσμη μέτρων ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία πλέον πλήττει 50 αμερικανικές πολιτείες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ενεργοποιεί το Διάταγμα Αμυντικής Παραγωγής (Defense Production Act), ο οποίος είναι ο νόμος που χρησιμοποιούσαν το 1950 στις ΗΠΑ για την παραγωγή. 

Ο νόμος αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή προστατευτικών μασκών και εξοπλισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ το υπουργείο Άμυνας θα διανείμει έως και 5 εκατ. μάσκες και άλλο εξοπλισμό σε δομές στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ. Το πρώτο 1 εκατ. μάσκες θα είναι διαθέσιμο άμεσα.

Ταυτόχρονα ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναστέλλει τις κατασχέσεις ακινήτων και τις εξώσεις έως τουλάχιστον τα τέλη του Απριλίου. 

Την ίδια στιγμή εκτινάχθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τουλάχιστον 7.111 κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ και μόλις 70 είναι άνθρωποι που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό. 

Στην Νέα Υόρκη μόνο υπάρχουν 1.008 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και συνολικά έφτασαν τα 2.382. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο έκανε έκκληση για την αύξηση των διαθέσιμων κρεβατιών σε νοσοκομεία. Η εκτίμηση του Κουόμο είναι ότι η επιδημία θα φτάσει στο κόκκινο σε 45 ημέρες και ζήτησε έως και 110.000 επιπλέον κρεβάτια για νοσηλεία. 

Όπως μετέδωσε το CNN ήδη δύο πλοία-νοσοκομεία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πλέουν για την Νέα Υόρκη αλλά ενδέχεται να χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να φτάσουν. 

Δεύτερη συνέντευξη Τύπου για τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

Για την ανάρτηση στο twitter που έκανε νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι έχει πολύ καλά νέα από την Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τε θα τα ανακοινώσει είτε αργότερα σήμερα είτε νωρίς την Πέμπτη. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε το θέμα των ανακοινώσεων. 

Πηγή: skai.gr