Τουρκικά ΜΜΕ: «Επίδειξη δύναμης οι συναντήσεις Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, δείχνουν το βάρος της Ελλάδας»

Ενόχληση, αλλά και ανησυχία, έχει προκαλέσει στους Τούρκους η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και Ελλήνων υπουργών στις ΗΠΑ, η οποία παρακολουθείται στενά όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης.

Εικόνες όπως η θερμή υποδοχή του Τζο Μπάιντεν, ακόμα και η γραβάτα του με την ελληνική σημαία, όλη η παρουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ευρύτερα, έχουν προκαλέσει εντύπωση στην Τουρκία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Τούρκος ανταποκριτής του Haber Turk μιλούσε για «σόου» της Ελλάδας και του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, επισημαίνοντας ότι θα μιλήσει στο Κογκρέσο, ενώ αναφέρθηκε και στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. «Οι συναντήσεις Μητσοτάκη είναι επίδειξη δύναμης, και δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια στιγμή, στη γείτονα προκαλεί νευρικότητα ότι του χρόνου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των Rafale, το 2027 εκσυγχρονίζονται τα ελληνικά μαχητικά F-16 και ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για τα υπερσύγχρονα F-35 από το 2028. Στον αντίποδα, η Τουρκία «τρέχει και δε φτάνει» για τα δικά της F-16 και ενώ ήταν συμπαραγωγός των F-35 εδώ και 15 χρόνια «πετάχτηκε» εκτός του προγράμματος από τους Αμερικανούς λόγω των S-400.

Πηγή: skai.gr