Κλείσιμο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Η γραβάτα του προέδρου με την ελληνική σημαία και ο «Μπαϊντενάκης»

Την εκτίμηση και την ιδιαίτερη συμπάθεια που τρέφει για τη χώρα μας δεν έκρυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες έγιναν σε θερμό κλίμα. Το αντίθετό μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος φόρεσε μια γραβάτα με την ελληνική σημαία δείχνοντας τα φιλελληνικά του αισθήματα, ενώ δεν ξέχασε να αυτοσυστηθεί σαν «Μπαϊντενόπουλος» υπενθυμίζοντας πώς τον αποκαλεί η ομογένεια, για να… διορθωθεί από τον πρωθυπουργό ότι είναι «Μπαϊντενάκης».

 

«Βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας. Τα δημοκρατικά ιδεώδη, τα οποία όλοι μοιραζόμαστε, μας ενέπνευσαν και για αιώνες ενδυναμώθηκαν… Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ θερμά για την ηγεσία σας. Θα μιλήσουμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή. Είσαστε ένας πολύ καλός φίλος» είπε ο Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο.»  δήλωσε ο Μπάιντεν υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο.  


«Σας ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαίτερο προνόμιο να γιορτάσουμε μαζί τα 201 χρόνια από την απαρχή της παλιγγενεσίας μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε: «Με αλληλεγγύη αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το επίπεδο των σχέσεών μας οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο. Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κοινή θέση».

Όχι "Μπαϊντενόπουλος" αλλά… Μπαϊντενάκης

Το θερμό κλίμα, που αποτύπωνε και καλές διαπροσωπικές σχέσεις, ήταν ακόμη εμφανέστερο στη δεξίωση που παρέθεσε το ζεύγος Μπάιντεν στο ζεύγος Μητσοτάκη, παρουσία πολλών μελών του Κογκρέσου, ισχυρών παραγόντων της ελληνικής ομογένειας, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου κ.α.

Στη δεξίωση  κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Τζο Μπαιντεν με τη σύζυγο του να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κρήτη και να ανταποδώσει τη θερμή φιλοξενία, ενώ χαριτολογώντας δήλωσε πως οι ομογενείς θα πρέπει να προσφωνούν τον κ. Μπάιντεν… Μπαιντενάκη (δηλαδή με κρητική κατάληξη) και όχι Μπαινεντόπουλο, όπως τον αποκαλούν λόγω των στενών σχέσεων τους.
 

Πηγή: skai.gr