Κλείσιμο

Τουρκία - σεισμός: 76 διασώστες και γιατρούς στέλνει το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Διεθνής Ομάδας Εντοπισμού και Διάσωσης έχει στη διάθεσή της ειδικό εξοπλισμό όπως ακουστικά σόναρ, μηχανήματα κοπής τσιμέντου και όργανα υποστήλωσης, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την αποστολή 76 ειδικών σε επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης στέλνει άμεσα στην Τουρκία το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να συνδράμουν τις μετασεισμικές επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε το Foreign Office, η Διεθνής Ομάδας Εντοπισμού και Διάσωσης έχει στη διάθεσή της ειδικό εξοπλισμό όπως ακουστικά σόναρ, μηχανήματα κοπής τσιμέντου και όργανα υποστήλωσης, αλλά και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Στην πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή αποστέλλεται επίσης βρετανική ιατρική ομάδα αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Τα μέλη της αποστολής αναμένεται να φτάσουν στο Γκαζιάντεπ στις 9 το βράδυ τοπική απόψε.

Σε ό,τι αφορά τη βορειοδυτική Συρία, τα χρηματοδοτούμενα από το Λονδίνο «Λευκά Κράνη» έχουν ενεργοποιήσει σημαντική επιχείρηση διάσωσης κινητοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους τους.

Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση είναι σε επαφή με Βρετανούς εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στις πληγείσες περιοχές και έχει κινητοποιήσει τις προξενικές αρχές για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί σε Βρετανούς υπηκόους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια εφόσον χρειαστεί».
 

Πηγή: skai.gr