Τουρκικός παροξυσμός για τις αμερικανικές βάσεις: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία

Τουρκικός παροξυσμός με πολύωρες αναλύσεις για την Ελλάδα στα κανάλια στη σκιά και της κύρωσης της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας στη Βουλή. Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι αναφέρονται στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και τα αμερικανικά όπλα που έρχονται στη χώρα μας, θεωρώντας ότι στην πράξη στρέφονται κατά της Τουρκίας και δεν έχουν σχέση με τη βοήθεια στην Ουκρανία… 

«Η επιλογή της Ελλάδας έγινε σύμφωνα με την κρισιμότητα της περιοχής. Με τις ιδιότητες της βάσης για τη μεταφορά χερσαίων δυνάμεων. Όταν βλέπουμε τα χαρακτηριστικά των όπλων και των τεθωρακισμένων που στέλνουν στην περιοχή, καταλαβαίνουμε ότι αυτά δεν είναι για την Ουκρανία, αλλά για να υποστηρίξουν την Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία και να εξισορροπήσουν την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, παρουσιάζοντας χάρτη με αμερικανικές σημαίες, δηλαδή τις βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας.

«Οι ΗΠΑ θα στείλουν μαχητικά F-35 και F-16 στη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Μαζί με αυτά, στο νησί θα εγκατασταθούν 500 Αμερικανοί  στρατιώτες» σχολίασε μια δημοσιογράφος.

«Έρχονται και τα F-35 να το πούμε αυτό!» συμφώνησε ο αναλυτής. 
 

Πηγή: skai.gr