Πρόταση στο τουρκικό κοινοβούλιο για παράταση της ανάπτυξης των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη κατέθεσε η τουρκική προεδρία σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Πρόκειται για τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία. Η Άγκυρα στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας του Φαγέζ αλ Σαράζ.

Την έγκρισή του για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη είχε δώσει το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας στις αρχές Ιανουαρίου. Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος είχαν στηρίξει την πρόταση, ενώ το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αντιπολίτευσης και το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είχαν καταψηφίσει. 

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι η Τουρκία θα στρέψει τις προσπάθειες της στις αμερικανικές κυρώσεις για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. 

«Έδειξαν το ρόπαλο στην Τουρκία» αναφέρει το Σάββατο η Τζουμχουριέτ, εκτιμώντας ότι η ΕΕ έκανε ένα ακόμα βήμα για τις κυρώσεις. «Δεν έγιναν αυτό που ήθελαν οι αντίπαλοι της Τουρκίας» υποστηρίζει η Χουριέτ, κινούμενη σε διαφορετικό μήκος κύματος. 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις