Κλείσιμο

Τουρκία: Με μαρούλια και ντομάτες μέσα στο κοινοβούλιο οι βουλευτές-Διαμαρτύρονται για τον πληθωρισμό-ρεκόρ

Κρατώντας μαρούλια, αγγουράκια, ντομάτες και μελιτζάνες εμφανίστηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο τουρκικό κοινοβούλιο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τεράστια άνοδο των τιμών στα βασικά αγαθά στην χώρα.

Όσο κι αν ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν υπόσχεται πως θα έρθουν καλύτερες το... 2023, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης του ασκούν σφοδρή κριτική κατηγορώντας τον πως «κοίμησε τον λαό» και τον ανάγκασε να έχει ανάγκη μια ντομάτα, ένα μαρούλι και ένα αγγούρι.

«Kοιμήσατε τον λαό με τις ιστορίες του ενός λαού, μιας σημαίας και μιας πατρίδας και σε 20 χρόνια τον κάνατε να έχει ανάγκη σε μια ντομάτα, σε ένα αγγούρι, σε ένα μαρούλι», δήλωσε χαρακτηριστικα η Σεντά Καντιγκίλ,Βουλευτής Τουρκικού Εργατικού Κόμματος

«Mια μελιτζάνα, η μια κοστίζει 5,74 λίρες. Πριν από το AKP αγοράζαμε 20 κιλά μελιτζάνες με τα ίδια χρήματα», ανέφερε από την πλευρά του Ερκάν Αϊντίν
Βουλευτής Ρεπ. Λαϊκού Κόμματος Τουρκίας.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη έκανε κι εκείνος λόγο για αδιανόητα υψηλές τιμές στην τουρκική αγορά. Όπως έιπε πήγς  να αγοράσει λαβράκι στο σουπερ μάρκετ και  το κιλό κοστίζει 250 λίρες (15 ευρώ), το οποίο όπως σχολίασε «είναι αδιανότο ποσό όταν ο βασικός μισθός βρίσκεται στις 4.000 λίρες»
 

Πηγή: skai.gr