Το... τερμάτισε ο Ερντογάν: Κοντεύουμε να γίνουμε ηγέτιδα χώρα του κόσμου

Τι κι αν ο πληθωρισμός στην Τουρκία βρίσκεται σε επίπεδα 2002 και η αγοραστική δύναμη των πολιτών βρίσκεται στα επίπεδα του 2008/9; Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται πως η χώρα του κοντεύει να πετύχει «στόχους αιώνων».

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε συγκεκριμένα πως η Τουρκία βρίσκεται  πιο κοντά από ποτέ, στο να γίνει «η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου»

Μάλιστα για την τουρκίκη οικονομία, όπου η φτώχεια έχει χτυπήσει κόκκινο και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να αναφέρουν πως οι «Τούρκοι κοιμούνται πεινασμένοι», το μόνο που σχολίασε είναι πως «δέχεται επίθεση (η οικονομία) από αυτούς που έκαναν τα πραξικοπήματα», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου

Το αποτέλεσμα που δεν πέτυχαν με την πολιτική κηδεμονία, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και το πραξικόπημα, θέλουν να το κάνουν με την οικονομία. Είναι χρέος για την τιμή μας, να τους χαλάσουμε αυτά τα σχέδια για το 2023.

O λαός μας γνωρίζει και ξέρει, πως βρίσκεται κοντά να φτάσει στους στόχους αιώνων. Σε τέτοια απόσταση, όσο το άπλωμα του χεριού του. Πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά πως είμαστε τόσο κοντά όσο ποτέ, για να γίνουμε η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου. Έχουμε υποσχεθεί στον λαό μας ότι δεν θα επιτρέψουμε η Τουρκία να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Την ίδια ώρα η κόντρα του Ερντογάν με την αντιπολίτευση συνεχίζεται, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να τον χαρακτηρίζει «εισπράκτορα της συμμορίας των 5 μεγάλων κατασκευαστών».

«Στην πατρίδα μου, τον εισπράκτορα τον αποκαλούμε εισπράκτορα, όπως και τη συμμορία την αποκαλούμε έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.


 

Πηγή: skai.gr