«Αλλαγή για την εξουσία»: Μανιφέστο Ιμάμογλου κατά του Κιλιτσντάρογλου για αλλαγή ηγεσίας στο CHP 

To μανιφέστο του Εκρέμ Ιμάμογλου έχει τον εύγλωττο τίτλο «Αλλαγή για την εξουσία»

Κάλεσμα στον επικεφαλής του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να παραιτηθεί από την εξουσία του κόμματος των κεμαλιστών απευθύνει ουσιαστικά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε μανιφέστο του που έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα. 

To μανιφέστο του Εκρέμ Ιμάμογλου έχει τον εύγλωττο τίτλο «Αλλαγή για την εξουσία».

Αντιμετωπίζουμε, σημειώνει ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μια δομή της αντιπολίτευσης «που αποτυγχάνει να είναι αποτελεσματική και εναλλακτική στην εξουσία».

«Το αίτημα των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης για αλλαγή δεν μπόρεσε να ικανοποιηθεί. Δεν μπόρεσαν να εδραιωθούν εμπιστοσύνη και ελπίδα για αλλαγή καθεστώτος (…) τόσο οι βουλευτικές όσο και οι προεδρικές εκλογές χάθηκαν υπό συνθήκες όπου η κυβέρνηση ήταν πιο αδύναμη. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε μεγάλη απογοήτευση και απόγνωση μεταξύ εκείνων που απαιτούσαν αλλαγή. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία για αλλαγή». 

«Τα κόμματα είναι οι κύριοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, έχουν την ευθύνη να προστατεύουν και να αναπτύσσουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση δεν είναι μόνο μια εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες. αλλά και ένα απαραίτητο στοιχείο ισορροπίας και ελέγχου για τη δημοκρατία» σημειώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζει, η κοινωνία αναμένει αλλαγή για την αντιπολίτευση, και το κλειδί για την αλλαγή είναι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα. «Η αποφασιστική βούληση για αλλαγή στο CHP στο βαθμό που θα καταφέρει να αμφισβητήσει τις πολιτικές θέσεις και να θεσμοποιήσει την εσωκομματική δημοκρατία». 
 

Πηγή: skai.gr