Κλείσιμο

Το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας: Λέει όχι στις «αντιρωσικές κυρώσεις», δωρίζει Bayraktar στην Ουκρανία! Φωτό

"Η Baykar δεν θα δεχθεί χρήματα και θα στείλει 3 UAVs δωρεάν στο ουκρανικό πολεμικό μέτωπο"

Η Άγκυρα συνεχίζει να παίζει το «διπλό παιχνίδι» έναντι Κιέβου και Μόσχας. Την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν κάνει λόγο για «αντιρωσικές κυρώσεις» της Δύσης, η τουρκική εταιρεία οπλικών συστημάτων Baykar, που κατασκευάζει τα οπλισμένα drones Bayraktar ΤΒ2, ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει δωρεάν στην Ουκρανία τρία από αυτά, για τα οποία όλη η χώρα συγκέντρωνε χρήματα!

«Η Baykar δεν θα δεχθεί χρήματα και θα στείλει 3 UAVs δωρεάν στο ουκρανικό πολεμικό μέτωπο. Ζητάμε αντ' αυτού τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν να δοθούν στον αγωνιζόμενο λαό της Ουκρανίας. Συγκινηθήκαμε από τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους ενώπιον φαινομενικά ανυπέρβλητων προκλήσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Η τουρκική εταιρεία κατασκευής οπλισμένων drone είχε ανακοινώσει στις αρχές του μήνα ότι θα δωρίσει και στη Λιθουανία ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της.

Η απόφαση ήρθε έπειτα από την κινητοποίηση Λιθουανών να συγκεντρώσουν χρήματα ώστε να αγοράσουν drone που θα το δώριζαν στην Ουκρανία στη μάχη της εναντίον της ρωσικής εισβολής.

Κατηγορηματικό «όχι» στις «αντιρωσικές κυρώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, λέει στο μεταξύ η Τουρκία, με τη δικαιολογία ότι κάποιος πρέπει να διατηρεί διαμεσολαβητικό ρόλο με τη Μόσχα. 

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις «αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης» για την ουκρανική κρίση, τόνισε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Ακολουθούμε μια καλά ισορροπημένη πολιτική σε σχέση με τη Ρωσία. (…) Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις και δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτές» διεμήνυσε  το «δεξί χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν. 

Πηγή: skai.gr