Ρωσία: Η μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκρίνερ κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών - Κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση

Η 31χρονη, τρεις φορές πρωταθλήτρια και επτά φορές All Star στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ WNBA, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 10 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Η αμερικανίδα σταρ του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκρίνερ θα δικαστεί στη Ρωσία την Παρασκευή με την κατηγορία της παράνομης κατοχής κάνναβης. Η 31χρονη, τρεις φορές πρωταθλήτρια και επτά φορές All Star στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ WNBA (το NBA γυναικών), θα μπορούσε να αντιμετωπίσει 10 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Η ημερομηνία της δίκης αποφασίστηκε σε μια σύντομη ακρόαση στην οποία παρευρέθηκε η παίκτρια του Phoenix Mercury τη Δευτέρα. 

Η κράτησή της παρατάθηκε επίσης τουλάχιστον έξι μήνες. Η Γκρίνερ συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου σε αεροδρόμιο της Μόσχας, αφού φέρεται να βρέθηκε έλαιο κάνναβης στις αποσκευές της. 

Η ανώτατη ποινή φυλάκισης ισχύει για «μεταφορά ναρκωτικών μεγάλης κλίμακας». Ωστόσο, ακόμη και αν αθωωθεί στη δίκη, η κυβέρνηση της Ρωσίας έχει την εξουσία να ανατρέψει οποιαδήποτε απόφαση και να στείλει τον Γκρίνερ στη φυλακή. 

Η Γκρίνερ, αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες παίκτριες στην ιστορία του αθλήματος της, έχοντας και δύο Ολυμπιακά μετάλλια στο ενεργητικό της. Ταξίδεψε στη Ρωσία για να παίξει για την ομάδα της Ευρωλίγκας UMMC Ekaterinburg, όπου εργαζόταν από το 2014 όταν ήταν εκτός σεζόν στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ. 

Η σύλληψη της Γκρίνερ προκάλεσε αντιδράσεις στις ΗΠΑ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, είπε την Κυριακή σε τηλεοπτική συνέντευξη: «Δεν έχω μεγαλύτερη προτεραιότητα από το να διασφαλίσω ότι οι Αμερικανοί που κρατούνται παράνομα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γυρίσουν σπίτι. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω με λεπτομέρειες τι κάνουμε, εκτός από το να πω ότι αυτό είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία