Κλείσιμο

Καλίν: «Όχι» Τουρκίας στις «αντιρωσικές κυρώσεις» - Αν όλοι καταστρέψουν τις γέφυρες, ποιος θα μιλήσει με τη Ρωσία;

«Πρέπει να προσέχουμε τα συμφέροντά μας... Αν όλοι καταστρέψουν τις γέφυρες, ποιος θα μιλήσει τότε με τη Ρωσία;» διερωτήθηκε ο Ιμπραήμ Καλίν. 

Κατηγορηματικό «όχι» στις «αντιρωσικές κυρώσεις», όπως τις χαρακτηρίζει, λέει η Άγκυρα, με τη δικαολογία ότι κάποιος πρέπει να διατηρεί διαμεσολαβητικό ρόλο με τη Μόσχα. 

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις «αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης» για την ουκρανική κρίση, τόνισε την Κυριακή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

«Ακολουθούμε μια καλά ισορροπημένη πολιτική σε σχέση με τη Ρωσία. (…) Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις και δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτές» διεμήνυσε  το «δεξί χέρι» του Ταγίπ Ερντογάν. 

«Πρέπει να προσέχουμε τα συμφέροντά μας... Αν όλοι καταστρέψουν τις γέφυρες, ποιος θα μιλήσει τότε με τη Ρωσία;» διερωτήθηκε.

«Οι οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία έχουν τέτοιο χαρακτήρα που οι κυρώσεις θα βλάψουν περισσότερο την οικονομία της Τουρκίας παρά τη Ρωσία. Έχουμε ξεκάθαρη θέση [για το θέμα των κυρώσεων]. Η Δύση δεν την έχει αποδεχτεί», υποστήριξε ο Καλίν σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Haberturk.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Τούρκος αξιωματούχος επέμεινε ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών είναι παράνομη. 
 

Πηγή: skai.gr