Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στο Καλό Κόμμα - Ακσενέρ προς Ερντογάν: Ο άντρας που θα με τρόμαζε δεν γεννήθηκε ακόμα - Βίντεο

O Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει την πρόεδρο του Καλού Κόμματος - "Άσε τις σφαίρες στην άκρη, αν τολμάς να έρθεις, έλα να σε αντιμετωπίσω!" ανέφερε η Ακσενέρ

Ένοπλη επίθεση εναντίον του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, «βάζοντας φωτιά» στις τουρκικές εκλογές. Άγνωστος πυροβόλησε στην τζαμαρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών έφτασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση όσων βρίσκονταν στο κτίριο του κόμματος. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

«Ο άντρας που θα τρόμαζε τη Μεράλ Ακσενέρ δεν γεννήθηκε από τη μήτρα της μητέρα του. Αν φοβάμαι κανέναν εκτός από τον Θεό, ο Θεός να με καταραστεί. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ! Είστε ο πρόεδρος. Είστε υπεύθυνοι για την προστασία της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας όλων» σχολίασε η Ακσενέρ προσερχόμενη στα γραφεία του κόμματός της στην Πόλη.

«Άσε τις σφαίρες στην άκρη, αν τολμάς να έρθεις, έλα να σε αντιμετωπίσω!» ανέφερε νωρίτερα σε tweet της η Ακσενέρ. 

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει την πρόεδρο του Καλού Κόμματος, καθώς ήταν αυτή που αποκάλυψε την υπόθεση με την τελετή θεμελίωσης νοσοκομείου… μινιατούρας. Η αντίδρασή τους ήταν σφοδρή, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης. 

«Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!» ήταν η απειλή. 

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου καταδίκασε την ένοπλη επίθεση με δήλωσή του στο Twitter. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές του στα μέλη του κόμματος, υπογράμμισε επίσης την προσδοκία του ότι οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο όσο το δυνατόν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (2009 – 2014), πάλαι ποτέ πρωθυπουργός (2014 – 2016) και νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος Gelecek, Αχμέτ Νταβούτογλου, καταδίκασε επίσης την επίθεση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα μας τρομάξουν... Όσοι θέλουν ναμ προκαλέσουν αναταραχή στη χώρα μας με τα σκοτεινά τους χέρια δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους» . 

Πηγή: skai.gr