Κλείσιμο

Το Plan B Ερντογάν: Tι σκοπεύει να κάνει στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου

Σκοπό το κήρυγμα και όχι την λατρεία θα έχει η παρουσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, που θα λειτουργήσει επισήμως ως τζαμί στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες περί αυτού.

«Ο Ερντογάν σκέφτεται να μιλήσει ο ίδιος στην πρώτη προσευχή της Παρασκευής 24 Ιουλίου κάνοντας κήρυγμα» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα κάνοντας λόγο για Plan B του προέδρου προκειμένου να βελτιώσει τη δημοτικότητά του.

«Αντί να κάνει την προσευχή της Παρασκευής ως ιμάμης, ο ισλαμιστής πρόεδρος θέλει να κάνει κήρυγμα» αναφέρεται από το δημοσίευμα το οποίο επισημαίνει αναλυτικότερα πως με την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία, ο Ερντογαν καταστρέφει την ήδη κακή σχέση με την Ελλάδα ,ρίχνει το γάντι στο φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις διεθνείς αντιδράσεις για την απόφασή του.

«Ο Ερντογάν δεν ήταν μόνο έτοιμος να προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου, έριξε επίσης το γάντι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στον Ρώσο πρόεδρο», σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως «Όχι απλά γυρίζει την πλάτη στις διεθνείς επικρίσεις για την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Όχι μόνο απλά θέλει να προσευχηθεί στις 24 Ιουλίου όταν θα ανοίξει για πρώτη φορά ως τζαμί στο κοινό, αλλά σχεδιάζει να κάνει κήρυγμα»

Πόσο αλληλέγγυα είναι η ΕΕ με τους εταίρους της;

Tην ίδια ώρα η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει το ρόλο της ΕΕ στο διεθνές γίγνεσθαι και γράφει: «Η ΕΕ είναι πολύ αδύναμη για να δώσει απαντήσεις σε επιθέσεις που πλήττουν τις αξίες της και το σύστημα δικαίου της. Έτσι ο χαρακτήρας της δέχεται όλο και μεγαλύτερα πλήγματα, η αξιοπιστία της φθείρεται και η ικανότητά της για πράξεις αποδυναμώνεται. Πού είναι η αλληλεγγύη της με τους Βρετανούς στις διαμαρτυρίες τους για το Χονγκ Κονγκ; Που είναι η αλληλεγγύη της με την Ελλάδα στη διένεξη με την Τουρκία; Που είναι οι ξεκάθαρες κουβέντες στη Ρωσία για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου στο Αφγανιστάν; 1.300 Γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Δεν ενδιαφέρει τη γερμανική κυβέρνηση ότι η Ρωσία πληρώνει χρήματα για να δολοφονηθούν Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι είναι εταίροι μας; Η ΕΕ έχει διολισθήσει υπό τη γερμανική καθοδήγηση σε μια αδυναμία που δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι παγιδευμένη, αμήχανη και δεν μπορεί να πράξει.

Πηγή: skai.gr