Αγία Σοφία: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την μετατροπή του ναού σε τζαμί (pics+vid)

Ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, διακρίνονται εργάτες και υπεύθυνοι τεχνικών συνεργείων που κάνουν τις απαραίτητες εκτιμήσεις για το πώς ο ναός, που πλέον έχει κλείσει για το κοινό, θα μετατραπεί σε τζαμί. 

Εν συνεχεία αποτυπώνονται να εισέρχονται στο εσωτερικό από τα παράθυρα προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες μετατροπής. 
  
Τα τεχνικά συνεργεία φαίνεται πως έχουν αρχίζουν από το θόλο στο εξωτερικό του μνημείου με τις διαδικασίες να προχωρούν ταχύτατα προκειμένου όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 24 Ιουλίου.

Οι εργασίες για την μετατροπή του ιστορικού μνημείου είναι σε εξέλιξη από το πρωί, με τους υπαλλήλους του δήμου να «ξεριζώνουν» όλες τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Παρών στην «αποκαθήλωση» της ταμπέλας της Αγίας Σοφίας ο διευθυντής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Ζαφέρ Ακτάς, ο οποίος δήλωσε ότι «ήρθαμε εδώ σήμερα για να επιθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας στις 24 Ιουλίου θα μπορέσουν να προσευχηθούν άνετα και ειρηνικά».

Yπενθυμίζεται πως την έναρξη των εργασιών είχε προαναγγείλει τις τελευταίες ώρες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: skai.gr