Το Δίκτυο «Enterprise Europe Network» εδώ και 15 χρόνια βοηθάει τις μικρές επιχειρήσεις να επεκταθούν

Το δίκτυο, το οποίο αριθμεί 450 οργανώσεις-εταίρους, προσφέρει έναν συνδυασμό κατάρτισης, εξατομικευμένων συμβουλών και υποστήριξης εταιρικών σχέσεων.

Euronet

Φέτος, το δίκτυο Enterprise Europe Network (EEN) γιορτάζει την 15η επέτειό του. Οι εταίροι του δικτύου απ' όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν αυτό το ορόσημο μαζί με τις 4,2 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες έχουν βοηθήσει να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα, το δίκτυο εγκαινιάζει επίσης την εκστρατεία #EENis15, η οποία προβάλλει το έργο του δικτύου και ενημερώνει σχετικά με το πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του. Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής θα διοργανωθούν πολλές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Το δίκτυο, το οποίο αριθμεί 450 οργανώσεις-εταίρους, προσφέρει έναν συνδυασμό κατάρτισης, εξατομικευμένων συμβουλών και υποστήριξης εταιρικών σχέσεων. Μεταξύ άλλων, ενημερώνει τις εταιρείες για το πώς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν, να καινοτομούν, να συμμορφώνονται με τους κανόνες της ενιαίας αγοράς και τρίτων χωρών και να βρίσκουν εμπορικούς εταίρους.

Ο μοναδικός συνδυασμός τοπικής γνώσης και παγκόσμιας εμβέλειας του δικτύου έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους ταχύτερα. Ως εκ τούτου, τα τελευταία 15 χρόνια, περισσότερες από μισό εκατομμύριο εταιρείες έχουν λάβει εξατομικευμένες επιχειρηματικές συμβουλές που τις βοήθησαν να ενισχύσουν τη διεθνή δυναμική τους. Κάθε μέρα, πάνω από 500 εταιρείες παρακολουθούν εξειδικευμένες συνεδρίες καθοδήγησης και κατάρτισης. Το δίκτυο στηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από ένα ευρύ φάσμα τομέων: από τη γεωργία, την τεχνητή νοημοσύνη και την κλωστοϋφαντουργία ως την αεροδιαστημική τη ναυτιλία και τους δημιουργικούς κλάδους.

Τα τελευταία χρόνια, το δίκτυο έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες του για να βοηθήσει τις εταιρείες να καταστούν πιο βιώσιμες περιβαλλοντικά και κοινωνικά, πιο ανθεκτικές σε κλυδωνισμούς και να μετασχηματιστούν ψηφιακά. Πέρυσι, το δίκτυο παρείχε ειδική στήριξη σε εταιρείες της ΕΕ και της Ουκρανίας που επλήγησαν από τη ρωσική εισβολή και εκπόνησε κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. Εταιρείες απ' όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής βλέπουν το δίκτυο ως έναν αξιόπιστο εταίρο με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας που βοηθά τις εταιρείες να επιτύχουν τις διεθνείς φιλοδοξίες τους.

Νίκος Ανδρίτσος