Ταϊλάνδη: Τρίχρονη η μοναδική που γλίτωσε από το μακελειό - Κοιμόταν σκεπασμένη με κουβέρτα

Η κουβέρτα κάλυπτε το κεφάλι της, ο στυγερός δολοφόνος δεν την πρόσεξε και η μικρή βγήκε αλώβητη από την κόλαση

΄Ενα τρίχρονο κοριτσάκι επέζησε ως εκ θαύματος από τη σφαγή που έγινε χθες στο βρεφονηπιακό σταθμό της Ταϊλάνδης, καθώς κοιμόταν σκεπασμένη μια κουβέρτα.

Η μικρή Nong Am βρισκόταν στο δωμάτιο «ύπνου» μαζί με άλλα παιδιά, όταν ο πρώην αστυνομικός Panya Khamrab, εισέβαλε στην αίθουσα σπάζοντας την πόρτα και σκοτώνοντας στη συνέχεια 37 παιδιά και ενήλικες.

Για καλή του τύχη, το κοριτσάκι κοιμόταν βαθιά, γεγονός που όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε τη σωτηρία της από τη δολοφονική μανία του 34χρονου. Η κουβέρτα κάλυπτε το κεφάλι της 3χρονης, ο στυγερός δολοφόνος δεν την πρόσεξε και η μικρή βγήκε αλώβητη από την κόλαση.

H απίστευτη ιστορία της μικρής, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, έγινε γνωστή όταν άρχισαν να κυκλοφορούν φωτογραφίες των θυμάτων. Μέσα στον πανικό που επικρατούσε και τη στιγμή που έβγαζαν τα νεκρά παιδάκια, εντοπίστηκε η μικρούλα ζωντανή!  

Ο θείος της Survivor Nong Am, Wutthichai Baothong, ευχαρίστησε τους δασκάλους του σχολείου που βοήθησαν στην προστασία της ενώ όπως είπε, ήταν η μοναδική στην τάξη της που επέζησε από το μακελειό. «Είναι θαύμα από τον Θεό που σώθηκε η ζωή της ανιψιάς μου. Από τα 30 παιδιά, ήταν η μόνη που επέζησε», είπε χαρακτηριστικά»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Θλιβερές ιστορίες έρχονται στο «φως» με τη δημοσίευση φωτογραφιών των θυμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν μια δασκάλα, έγκυος στον όγδοο μήνα.

Ο σύζυγός της δημοσίευσε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Facebook. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για όλη τη στήριξη σε εμένα και την οικογένειά μου. Η γυναίκα μου έχει εκπληρώσει κάθε της καθήκον», έγραψε ο σύζυγος Seksan Srirach. «Σε παρακαλώ, γίνε δασκάλα στον παράδεισο και παιδί μου, σε παρακαλώ, φρόντισε τη μητέρα σου στον παράδεισο».

Τα δύο τρίχρονα εγγόνια του Buarai Tanontong ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στο νηπιαγωγείο . «Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τα δύο εγγόνια μου», είπε, κρατώντας τον ώμο της απαρηγόρητης κόρης του.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στον παιδικό σταθμό από την ομάδα διάσωσης και κοινοποιήθηκαν στο Reuters έδειχναν τα μικροσκοπικά πτώματα των νεκρών στρωμένα σε κουβέρτες. Εγκαταλελειμμένα κουτιά χυμού ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα.

«Κατευθυνόταν προς το μέρος μου και τον παρακάλεσα για έλεος, δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στο ThaiPBS μια ταραγμένη γυναίκα, καταπολεμώντας τα δάκρυα. «Δεν είπε τίποτα, πυροβόλησε στην πόρτα ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν», είπε μια άλλη γυναίκα, 

Η θεία ενός τρίχρονου αγοριού που πέθανε στη σφαγή κρατούσε ένα λούτρινο σκυλί στην αγκαλιά της. «Ήρθα και είδα δύο πτώματα μπροστά από το σχολείο και κατάλαβα αμέσως ότι το παιδί ήταν ήδη νεκρό», είπε η Suwimon Sudfanpitak, 40 ετών, η οποία φρόντιζε τον ανιψιό της, Τέχιν, ενώ οι γονείς του εργάζονταν στην Μπανγκόκ.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οπλισμένος με ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα μαχαίρι, ο Καμράμπ άνοιξε πυρ στον παιδικό σταθμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την επίθεση, κατευθύνθηκε στο σπίτι του σκοτώνοντας τη σύζυγο και τον γιο του πριν αυτοκτονήσει. Συνολικά, σκότωσε 24 παιδιά -21 αγόρια και τρία κορίτσια- και 13 ενήλικες.

Ένα κόκκινο χαλί τοποθετήθηκε γύρω από το φυτώριο πριν από την κατάθεση του βασιλικού στεφάνου και αργότερα αφαιρέθηκε. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν αρνητική κριτική για το στρώσιμο ενός τελετουργικού χαλιού σε έναν τόπο εγκλήματος. Οι σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια κυμάτισαν μεσίστιες την Παρασκευή σε πένθος για μια από τις πιο θανατηφόρες ημέρες στην πρόσφατη ιστορία της Ταϊλάνδης.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας Νταμρονγκσάκ Κιτιπράπατ είπε στους δημοσιογράφους ότι ο μανιακός δολοφόνος ήταν πρώην λοχίας της αστυνομίας και τοξικομανής ενώ είχε εκδιωχθεί από το σώμα πριν από ένα χρόνο. Χθες είχε δικαστήριο ωστόσο πριν τη δίκη, αποφάσισε να πάει στο νηπιαγωγείο για να παραλάβει το παιδί του.

«Όταν δεν βρήκε το παιδί του εκεί, άρχισε το φονικό αμόκ» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Paisal Luesomboon. «Άρχισε να πυροβολεί, να σκοτώνει, να σκοτώνει παιδιά στον παιδικό σταθμό Uthai Sawan», είπε ο Paisal. Και πρόσθεσε: «Ήταν ήδη στρεσαρισμένος και όταν δεν έβρισκε το παιδί του, πιέστηκε περισσότερο και άρχισε να πυροβολεί».

Ο Kittiprapat είπε ότι ο δράστης - ο οποίος χρησιμοποίησε ένα νόμιμα αγορασμένο πιστόλι - βρισκόταν σε μανιακή κατάσταση. 

Ο Chakkrafat Wichitvaidya, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, είπε στο Reuters ότι οι αυτοψίες έδειξαν ότι τα παιδιά είχαν πεθάνει από μεγάλο μαχαίρι και οι ενήλικες είχαν πυροβοληθεί. 

Τι λέει η μητέρα του δολοφόνου

«Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό, αλλά ήταν υπό μεγάλη πίεση», είπε η μητέρα του στα τοπικά μέσα, αναφέροντας τα χρέη του γιου της και τη λήψη ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut διέταξε να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες για την επίθεση.

Πηγή: skai.gr