Συρία: Δε χωράνε άλλους ασθενείς τα νοσοκομεία στο Χαλέπι μετά το σεισμό - Τεράστιες οι ελλείψεις σε φάρμακα

Στο νοσοκομείο Al-Razi υπάρχουν πάρα πολλά κρεβάτια για να χωρέσουν όλα στους θαλάμους - Οι διάδρομοι είναι γεμάτοι πλέον από κρεβάτια

Γεμάτα από ασθενείς είναι τα νοσοκομεία στο Χαλέπι μετά τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης εβδομάδας και πλέον δεν μπορούν να προσωρήσουν σε νέες εισαγωγές, δήλωσε στο BBC ένας γιατρός στη συριακή πόλη.

Στο νοσοκομείο Al-Razi υπάρχουν πάρα πολλά κρεβάτια για να χωρέσουν όλα στους θαλάμους. Οι διάδρομοι έχουν γεμίσει από κρεβάτια. «Δεν καταφέραμε να βγάλουμε τους ασθενείς από τα νοσοκομεία ακόμη και αφού τους περιθάλψαμε. Η πόλη είναι κατεστραμμένη και δεν υπάρχουν μέρη για να πάνε», δήλωσε ο δρ Νιζάρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής της ορθοπαιδικής.

«Τεράστιοι αριθμοί ασθενών ήρθαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχουμε τεράστια έλλειψη σε φάρμακα, επομένως είναι πραγματικά ανησυχητικό» είπε και συνέχισε: «Για παράδειγμα, υποφέρουμε από έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού για τη θεραπεία των καταγμάτων».

Περισσότεροι από 4.400 θάνατοι και 7.600 τραυματισμοί έχουν αναφερθεί στη βορειοδυτική Συρία από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Οι ζημιές στο Χαλέπι είναι εκτεταμένες. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν τώρα σε εκκλησίες, τζαμιά ή σε δημόσιους χώρους και πάρκα αφού δεν έχουν πλέον μέρος για να μείνουν.

Πηγή: skai.gr