Eπικοινωνία Μπόρις Τζόνσον με την βασίλισσα ενόψει παραίτησης - Διάγγελμα στις 14:30

Το BBC, όπως και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν πριν από λίγη ώρα ότι ο Τζόνσον πρόκειται να παραιτηθεί, μετά τις αποχωρήσεις νεοδιορισθέντων υπουργών

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μίλησε με τη βασίλισσα Ελισάβετ ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης της παραίτησής του, όπως έκανε πριν από λίγο γνωστό η Ανούσκα Αστάνα, η υποδιευθύντρια του τμήματος πολιτικού ρεπορτάζ του ITV.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες αργότερα σήμερα, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το skynews, ο Τζόνσον θα κάνει τις ανακοινώσεις στις 14:30 ώρα Ελλάδας.

Το BBC, όπως και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν πριν από λίγη ώρα ότι ο Τζόνσον πρόκειται να παραιτηθεί, μετά τις αποχωρήσεις νεοδιορισθέντων υπουργών καθώς και περισσότερων από 50 μελών της κυβέρνησης, οι οποίες προκάλεσαν ουσιαστικά παράλυση στον κυβερνητικό μηχανισμό.

BBC: Θα παραιτηθεί από την αρχηγία των Συντηρητικών, αλλά μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα παραιτηθεί σήμερα από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, μετέδωσε το BBC, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ενδέχεται να παραμείνει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο, μέχρι να εκλεγεί ο νέος ηγέτης των Τόρις.

Πρόκειται για "καλά νέα για τη χώρα", αντέδρασε στην είδηση ότι αναμένεται η παραίτηση του Τζόνσον ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος των Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

"Δεν χρειαζόμαστε μια αλλαγή στην αρχηγία των Τόρις. Χρειαζόμαστε μια πραγματική αλλαγή κυβέρνησης", σημείωσε ωστόσο ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία.

Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Τζόνσον ήλθε έπειτα από την αποχώρηση σχεδόν 60 μελών της βρετανικής κυβέρνησης από την Τρίτη, μεταξύ των οποίων 5 υπουργοί, σε μια έξοδο που έγινε με πρωτοφανή ταχύτητα στην πολιτική ιστορία της Βρετανίας.

Πηγή: skai.gr