Κλείσιμο

Συνάντηση των υπουργών Μετανάστευσης την Πέμπτη για την ασφάλεια στην ΕΕ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ορισμένοι από το μπλοκ των 27 έχουν ήδη ζητήσει αυστηρότερα σύνορα, περισσότερους επαναπατρισμούς αλλοδαπών και νέες συμφωνίες με αφρικανικά κράτη

Οι υπουργοί Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα Πέμπτη για να συζητήσουν τη βελτίωση της ασφάλειας στην ΕΕ μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο, καθώς και τις ανησυχίες ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές.

Ορισμένοι από το μπλοκ των 27 έχουν ήδη ζητήσει αυστηρότερα σύνορα, περισσότερους επαναπατρισμούς αλλοδαπών και νέες συμφωνίες με αφρικανικά κράτη.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης που συνδέονται με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς .

«Οι επιπτώσεις της κατάστασης στη Μέση Ανατολή για την εσωτερική μας ασφάλεια... είναι πολύ επίκαιρες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ που συμμετέχε στην προετοιμασία των υπουργικών συνομιλιών, σύμφωνα με το Reuters. 

«Τόσο όσον αφορά την κατάσταση όπως εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή όσο και για το τι βλέπουμε να συμβαίνει εντός της ΕΕ» πρόσθεσε.

Οι υπουργοί δεν αναμένεται να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά θα συζητήσουν θέματα όπως ποιες συγκεκριμένες εξελίξεις θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους Παλαιστίνιους να φύγουν μαζικά από τη χώρα ή να πυροδοτήσουν βίαιες ενέργειες εντός του μπλοκ.

Πηγή: skai.gr