«Αδειάζει» τον συνεργάτη του ο Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία θα αποφασίσει για ειρηνευτική συμφωνία, αλλά και τους όρους της

Οι Ουκρανοί και μόνο οι Ουκρανοί είναι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν πότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις και που μπορούν να αποφασίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είπε ο Στόλτενμπεργκ

Εναπόκειται στην Ουκρανία να αποφασίσει πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας την αμετάβλητη στάση της συμμαχίας μετά από τα σχόλια συνεργάτη του αυτή την εβδομάδα, μεταδίδει το Reuters.

«Οι Ουκρανοί και μόνο οι Ουκρανοί είναι αυτοί που μπορούν να αποφασίσουν πότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις και που μπορούν να αποφασίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι η αποδεκτή λύση», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας σε συνέδριο στη νορβηγική πόλη Arendal, πρόσθεσε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ ήταν να στηρίξει την Ουκρανία.

Η δήλωση ακολούθησε τις δηλώσεις του αρχηγού του επιτελείου του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, Στιαν Γένσεν, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι η Ουκρανία μπορεί στο τέλος να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Γένσεν είπε στη συνέχεια ότι μετάνιωσε για τα σχόλιά του.

«Το μήνυμα  του Γένσεν, που είναι το κύριο μήνυμα μου, και το κύριο μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι, πρώτον, ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη, υποστηρίζουμε την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.
 

Πηγή: skai.gr