Κλείσιμο

Στο ρωσικό «μικροσκόπιο» η ένταξη Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ - Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι ενδεχόμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη.

«Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Συμμαχία παραμένει ένα εργαλείο με στόχο την αντιπαράθεση και η περαιτέρω επέκτασή του δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της και κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος χρεοκοπίας της χώρας.

«Μπορεί να υπάρξει μόνο τεχνητή χρεοκοπία», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για μια χρεοκοπία. Η Ρωσία διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», πρόσθεσε.

The Times: Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι 

Δημοσίευμα της εφημερίδας The Times που επικαλείται αμερικανούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «τεράστια στρατηγική γκάφα» εξαπολύοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία οδεύουν να ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν στη βρετανική εφημερίδα ότι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη συμμαχία ήταν «το θέμα συζήτησης» και «πολλών συναντήσεων» μεταξύ υπουργών Εξωτερικών χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα, στην οποία πήραν μέρος Στοκχόλμη και Ελσίνκι, κατά τους Τάιμς.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,