Στην Ουαλία για πρώτη φορά ο Ουίλιαμ με τον τίτλο του πατέρα του - Μαζεύουν υπογραφές να τον διώξουν

Η μεταβίβαση του τίτλου στον Ουίλιαμ αναζωπύρωσε τη δυσαρέσκεια ορισμένων στην Ουαλία που θεωρούν ότι πρέπει να ανήκει σε έναν Ουαλό, κάτι που έχει να συμβεί από το 1282

Το πρώτο του ταξίδι στην Ουαλία αφότου απέκτησε τον τίτλο «Πρίγκιπας της Ουαλίας», τον οποίο κατείχε ο πατέρας του Κάρολος μέχρι την ανάρρησή του στον θρόνο, πραγματοποίησε την Τρίτη  ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κέιτ. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του πένθους που τήρησε η βασιλική οικογένεια - μέχρι το βράδυ της Δευτέρας - για την Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η μεταβίβαση του τίτλου στον Ουίλιαμ - μεχρι πρότινος Δούκας του Κέιμπριτζ - αναζωπύρωσε τη δυσαρέσκεια ορισμένων στην Ουαλία που θεωρούν ότι πρέπει να ανήκει σε έναν Ουαλό, κάτι που έχει να συμβεί από το 1282.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων, συγκεντρώθηκαν πάνω από 35.000 υπογραφές για την αφαίρεση του τίτλου από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, με την επισήμανση ότι είναι «προσβολή για την Ουαλία και σύμβολο ιστορικής καταπίεσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ