Θρίλερ με τον στρατηγό Σουροβίκιν: Συνελήφθη, η οικογένειά του δεν έχει επαφή μαζί του, άφαντοι και οι φρουροί του λένε ρωσικά ΜΜΕ

«Προφανώς, αυτός (ο Σουροβίκιν) επέλεξε την πλευρά του Πριγκόζιν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και τον έχουν πιάσει από τα…»,

Άγνωστη παραμένει η τύχη του Ρώσου στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν. Τις πληροφορίες των New York Times για σύλληψή του επιβεβαίωσε και η ρωσική υπηρεσία των Moscow Times την Τετάρτη, επικαλούμενη δύο πηγές κοντά στο υπουργείο Άμυνας που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη την φερόμενη σύλληψη του Σουροβίκιν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το Σάββατο, όταν ο αρχηγός του Ομίλου Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε ένοπλη εξέγερση κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

«Η κατάσταση μαζί του δεν ήταν «ΟΚ». Για τις αρχές. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο», είπε μια από τις πηγές.

Σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο (της κατάστασης με τον) Πριγκόζιν».

«Προφανώς, αυτός (ο Σουροβίκιν) επέλεξε την πλευρά του Πριγκόζιν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και τον έχουν πιάσει από τα…», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή. Όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται τώρα ο στρατηγός, η πηγή απάντησε: «αυτές τις πληροφορίες δεν σχολιάζουμε καν μέσω των εσωτερικών μας καναλιών».

Ο πρώην αρχισυντάκτης του Ekho Moskvy, Αλεξέι Βενεντίκτοφ, υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, ότι ο λεγόμενος στρατηγός «Αρμαγεδδών» δεν έχει επαφή με την οικογένειά του εδώ και τρεις ημέρες. Σύμφωνα με τον Βενεντίκτοφ, στάθηκε αδύνατο να έρθει και σε επαφή με τους φρουρούς του.

Ορισμένα ρωσικά κανάλια στο Telegram, που τάσσονται υπέρ του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφεραν τη σύλληψη του Σουροβίκιν. Συγκεκριμένα, ο μπλόγκερ Βλαντιμίρ Ρομάνοφ έγραψε ότι ο στρατηγός συνελήφθη στις 25 Ιουνίου, δηλαδή την επομένη της λήξης της εξέγερσης της Wagner PMC. Άλλα κανάλια, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ο στρατηγός δεν συνελήφθη, αλλά «απλώς δίνει εξηγήσεις» σε σχέση με την ανταρσία. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε την Τετάρτη τις πληροφορίες, μιλώντας για «εικασίες» και «κουτσομπολιό». Οι New York Times αναφέρουν ότι ο Σουροβίκιν γνώριζε για τα σχέδια του Γεβγκένι Πριγκόζιν να αμφισβητήσει τη ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση.
 

Πηγή: skai.gr