Κλείσιμο

Πούτιν σε Σολτς: Ρωσία και Ουκρανία έχουν προγραμματίσει 3ο γύρο συνομιλιών το Σαββατοκύριακο

Κάλεσμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει άμεσα όλες τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία απηύθυνε την Παρασκευή ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης μετά την επικοινωνία των δυο ηγετών που διήρκεσε μια ώρα. 

Ο Σολτς ζήτησε επίσης από τον Πούτιν να επιτρέψει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες. Σολτς και Πούτιν συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύντομα νέες συνομιλίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις διαφορετικές απόψεις τους, με τον Όλαφ Σολτς να εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία. «Εδώ και μέρες υπάρχουν άσχημες εικόνες και πληροφορίες από την Ουκρανία», επισήμανε ο καγκελάριος. 
 
Ο πρόεδρος Πούτιν, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, ενημέρωσε τον κ. Σολτς ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν προγραμματίσει τρίτο γύρο συνομιλιών για το Σαββατοκύριακο. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Η πυρκαγιά τη νύχτα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση, δήλωσε νωρίτερα ο Όλαφ Σολτς. 

«Οι πόλεμοι οδηγούν πάντα στην καταστροφή, η οποία μάλιστα μπορεί να προκληθεί, με τρομερά αποτελέσματα, εκεί όπου ίσως καμία από τις εμπόλεμες πλευρές δεν το επεδίωκε πραγματικά», προειδοποίησε ο κ. Σολτς,

Πηγή: skai.gr