Σολτς: Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη - Ώρα για διαπραγματεύσεις

Ο Πούτιν δεν μπορεί πλέον να κερδίσει στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να αποσυρθεί από την Ουκρανία και να συμφωνήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες

Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης».

«Γι' αυτό, η έκκλησή μου προς τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν παραμένει: σταματήστε τους παράλογους σκοτωμούς, αποσύρετε όλα τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία και συμφωνήστε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο καγκελάριος νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Σολτς καταδίκασε επίσης τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού». Το γεγονός ότι η Ρωσία εδώ και εβδομάδες «ρίχνει τις βόμβες της εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών δεν είναι μόνο ανυπόφορο, αλλά και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και καταδεικνύει για ακόμη μια φορά «πόσο αδίστακτος και ανελέητος» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο, κατέληξε ο γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ