Σλοβακία: Στήριξη στο εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία - υπό προϋποθέσεις

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο — από την άλλη πλευρά, χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταίρων μας»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στηρίξει το ευρωπαϊκό εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι η Σλοβακία θα μπορέσει να πάρει πετρέλαιο από τους γείτονές της σε περίπτωση διακοπής του εφοδιασμού της.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τις εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο — από την άλλη πλευρά, χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταίρων μας» σημείωσε, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου όπως αναφέρει το Politico. 

«Ήμασταν πάντα ένας αξιόπιστος εταίρος στη διαμετακόμιση πετρελαίου και φυσικού αερίου», πρόσθεσε. «Τώρα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα χρειαστούμε οι εταίροι μας που έχουν πρόσβαση στη θάλασσα να πράξουν το ίδιο».

Ο Χέγκερ ανέφερε επίσης ότι μίλησε με τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν πριν από τη σύνοδο κορυφής σε μια προσπάθεια να τον πείσει να υποστηρίξει το εμπάργκο πετρελαίου.

«Του επισήμανα ότι η ενότητα είναι πολύ σημαντική, προσπαθούσα να τον κάνει συμμετάσχει», είπε ο Χέγκερ. «Τόνισα επίσης ότι τα χρήματα που δίνονται για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρηματοδοτούν τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία».
 

Πηγή: skai.gr