Σκάνδαλο στην Abercrombie & Fitch: Καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση εναντίον του πρώην CEO

Έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο χρησιμοποίησε έναν μεσάζοντα για να βρει νεαρούς άνδρες για τις εκδηλώσεις των Μάικ Τζέφρις και Μάθιου Σμιθ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο σύντροφός του αντιμετωπίζουν καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών.

Ειδικότερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch και ο Βρετανός  σύντροφός του βρίσκονται υπό έρευνα για κατηγορίες περί εκμετάλλευσης ανδρών που στρατολογήθηκαν για σεξουαλικές εκδηλώσεις που φιλοξενούσαν σε όλο τον κόσμο.

Έρευνα του BBC διαπίστωσε ότι ένα εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο χρησιμοποίησε έναν μεσάζοντα για να βρει νεαρούς άνδρες για τις εκδηλώσεις των Μάικ Τζέφρις και Μάθιου Σμιθ. Ο Τζέφρις και ο Σμιθ δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό από το BBC.

Δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ που εξέτασαν ανεξάρτητα έγγραφα και μαρτυρίες που αποκάλυψε το BBC ζήτησαν να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση. 

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, στη σεξουαλική εμπορία συμπεριλαμβάνεται το να βάζεις έναν ενήλικα να ταξιδέψει σε άλλη πολιτεία ή χώρα για να κάνει σεξ για χρήματα με χρήση βίας, απάτης ή εξαναγκασμού.

Κάποτε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO της Αμερικής ο Τζέφρις, αποτελούσε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Εναντίον του έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί  για διακρίσεις σε βάρος του προσωπικού, ανησυχίες για τα πολυτελή έξοδά του και παράπονα για την ανεπίσημη επιρροή του συντρόφου της ζωής του, Μάθιου Σμιθ, μέσα στην A&F.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του BBC, ο μεγιστάνας της μόδας εκμεταλλευόταν νεαρούς ενήλικες άνδρες για σεξ σε εκδηλώσεις που φιλοξενούσε στις κατοικίες του στη Νέα Υόρκη και σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, όπως στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βενετία και το Μαρακές.

Στο πλαίσιο μιας διετούς έρευνας, το BBC μίλησε με 12 άνδρες που είπαν ότι παρευρέθηκαν ή διοργάνωσαν εκδηλώσεις που περιελάμβαναν σεξουαλικές πράξεις για λογαριασμό του Τζέφρις, 79 ετών, και του Βρετανού συντρόφου του, Σμιθ, 60 ετών, μεταξύ 2009 και 2015.
 

Πηγή: skai.gr