Σινάν Ογάν: Θα στηρίξω τον Ταγίπ Ερντογάν, πρέπει να συνεχιστούν οι θέσεις μας για τη Γαλάζια Πατρίδα

Η απόφαση του Σινάν Ογάν εκτιμάται ότι θέτει τέρμα στις όποιες φιλοδοξίες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Την απόφαση του να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στoν β' γύρο των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εθνικιστής Σινάν Ογάν. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πολιτικός τόνισε ότι  «πρέπει να συνεχιστούν και να υποστηριχθούν τα βήματα της εξωτερικής πολιτικής που κάνει η χώρα μας, κυρίως οι θέσεις μας για τη Γαλάζια Πατρίδα. Πρέπει να καλυψθούν τα κενά και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν στον α' γύρο να ψηφίσουν τον Ερντογάν στον β' γύρο», δήλωσε ο Ογάν.

Η απόφαση του Σινάν Ογάν εκτιμάται ότι θέτει τέρμα στις όποιες φιλοδοξίες του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει στο β' γύρο των εκλογών. Ο Κιλιτσντάρογλου είχε προχωρήσει σε πολιτικά "ανοίγματα" στον ακροδεξιό Ογάν όσον αφορά το μεταναστευτικό, υποσχόμενος να στείλει τους μετανάστες πίσω στις χώρες τους. 

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος εξακομματικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης, κέρδισε το 45% των ψήφων στον α' γύρο, ενώ ο Ερντογάν έλαβε 49,5%, απέχοντας ελάχιστα από την απαιτούμενη πλειοψηφία για να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος.

Ο Σινάν Ογάν, εθνικιστής πολιτικός που υποστηρίχθηκε από κόμμα κατά των προσφύγων συγκέντρωσε ποσοστό 5,2%.

Πηγή: skai.gr