Κλείσιμο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη λόγω μεταναστευτικών ροών

Ο δήμαρχος της πόλης εξήγησε ότι η πόλη αναμένει να ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει όπως είπε σε δημοσιογράφους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης η οποία θα κοστίσει στην πόλη 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος.

Ο δήμαρχος της πόλης εξήγησε ότι η πόλη αναμένει να ξοδέψει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι το σύστημα καταφυγίων της είναι πρακτικά γεμάτο, γι' αυτό ζήτησε από την ομοσπονδιακή και την πολιτειακή κυβέρνηση επείγουσα βοήθεια.

«Έχουμε τώρα μια κατάσταση όπου περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στη Νέα Υόρκη από αυτούς που μπορούμε να φιλοξενήσουμε αμέσως, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με μωρά και μικρά παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, από τον περασμένο Απρίλιο περισσότεροι από 17.000 αιτούντες άσυλο, κυρίως Νοτιοαμερικανοί, έχουν μεταφερθεί με λεωφορείο στη Νέα Υόρκη από τα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: skai.gr