Κλείσιμο

Νέα στοιχεία και μπλεξίματα για τον Χάντερ Μπάιντεν: Ενδέχεται να διωχθεί για φοροδιαφυγή

Βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και για ψευδείς δηλώσεις που αφορούν την αγορά ενός όπλου

Συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο στον Αμερικανό πρόεδρο τα καμώματα του γιου του, Χάντερ Μπάιντεν ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή και για ψευδείς δηλώσεις που αφορούν την αγορά ενός όπλου.

Η Daily Mail φέρνει στη δημοσιότητα μηνύματα, φωτογραφίες κι ένα σωρό ακόμα αποδεικτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι εισαγγελείς αν ο Χάντερ Μπάιντεν παραπεμφθεί σε δίκη. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το FBI φαίνεται πως έχει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια του για να κατηγορήσει τον Χάντερ Μπάιντεν για φοροδιαφυγή από εμπορικές συμφωνίες που έχει συνάψει με το εξωτερικό και για παράλειψη να αναφέρει ότι ήταν ταξικομανής στην αίτηση που έκανε για αγορά όπλου. Το μόνο που απομένει πλέον είναι να λάβει τη σχετική απόφαση η εισαγγελία του Ντελαγουέρ (πολιτεία των ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» η ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε το 2018, δίνοντας έμφαση στις οικονομικές συναλλαγές και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν υπερπόντιες επιχειρήσεις. Σταδιακά το ενδιαφέρον στράφηκε στο κατά πόσο ο Χάντερ Μπάιντεν δεν εμφάνιζε όλα τα εισοδήματά του σε ετήσια βάση και το αν τελικά υπέβαλε ψεύτικα χαρτιά για να μπορέσει να αγοράσει όπλο από επιχείρηση στην πολιτεία Ντελαγουέρ.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει παραβιάσει τον νόμο για την αγορά όπλων, ωστόσο -όσον αφορά το ζήτημα της παράνομης οπλοκατοχής- υπάρχουν βίντεο που τον «καίνε». Τα ψευδή στοιχεία σε έντυπα για αγορά όπλων θεωρείται κακούργημα και τιμωρείται με μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Το 2018, ο Χάντερ Μπάιντεν είχε γίνει αντικείμενο έρευνας, όταν η τότε σύντροφός του πέταξε ένα όπλο που του ανήκε σε έναν κάδο σκουπιδιών κοντά σε ένα σχολείο.

Παράλληλα, το 2021 ο Χάντερ Μπάιντεν παραδέχτηκε δημοσίως την εξάρτησή του από την κοκαΐνη την περίοδο που εξετάζεται από το FBI. Ωστόσο, πλέον, δηλώνει «καθαρός» και απορρίπτει οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες δοσοληψίες με επιχειρηματικούς κολοσσούς σε ΗΠΑ και εξωτερικό. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δεσμευτεί ότι θα εντείνουν την έρευνα για τον γιο του Μπάιντεν και θα τον οδηγήσουν σε εξεταστική στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εφόσον κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στον Χάντερ Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για «σκοτεινές» δοσοληψίες και κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Πάντως, οι δικηγόροι του Χάντερ Μπάιντεν επισημαίνουν πως προς το παρόν δεν έχουν λάβει κάποια εισαγγελική κλήση ενώ τον περασμένο Απρίλιο, ο επικεφαλής του προσωπικού του Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλέιν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είναι σίγουρος ότι ο γιος του δεν παραβίασε το νόμο», αλλά ότι το θέμα θα αφεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα εμπλακεί.

Πηγή: skai.gr