Τσεχία: Ζωολογικός κήπος τάισε στα λιοντάρια νεκρή καμηλοπάρδαλη από ευθανασία και δημοσίευσε φωτογραφία

Η ανάρτηση προκάλεσε καταιγισμό αρνητικών σχολίων - τόσο για το γεγονός να ταΐσουν τη νεκρή καμηλοπάρδαλη στα λιοντάρια - όσο και για το ότι δημοσιεύτηκε η «βάρβαρη» επίμαχη φωτογραφία. 

Χιλιάδες αντιδράσεις στα social media της Τσεχίας - αλλά και παγκοσμίως -  προκάλεσε η απόφαση του ζωολογικού κήπου της Οστράβα να ταΐσει στα λιοντάρια μια καμηλοπάρδαλη που υποβλήθηκε σε ευθανασία και κυρίως να ανεβάσει μία σχετική, «ωμή» ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στην ανάρτησή του στο Facebook, το πάρκο εξηγεί ότι η ηλικιωμένη καμηλοπάρδαλη υποβλήθηκε σε ευθανασία μετά από καρδιακή ανεπάρκεια και αναφέρει ότι «το κρέας της χρησιμοποιήθηκε ως τροφή για άλλα σαρκοφάγα ζώα του ζωλογικού κήπου, όπως θα συνέβαινε στη φύση». Μαλιστα, δημοσίευσε και μία... αποδεικτική φωτογραφία που δείχνει ένα από τα λιοντάρια να κατασπαράσει ένα κομμάτι του νεκρού ζώου. 

Η ανάρτηση προκάλεσε καταιγισμό αρνητικών σχολίων από τους χρήστες - τόσο για το καθεαυτό γεγονός να ταΐσουν τη νεκρή καμηλοπάρδαλη στα λιοντάρια - όσο και για το γεγονός ότι δημοσιέυτηκε η «βάρβαρη» επίμαχη φωτογραφία, αναφέρει η Daily Mail.

«Δεν θεωρώ την επιλογή της φωτογραφίας πετυχημένη. Μήπως θα έπρεπε να δημοσιεύσετε κάποιο ωραίο στιγμιότυπο με την καμηλοπάρδαλη να περπατάει ευτυχισμένη στον ζωολογικό κήπο όσο ζούσε; Όταν ενημερώνουμε για το θάνατο ενός ανθρώπου, δίνουμε μια ωραία φωτογραφία όσο είναι ζωντανός, όχι πώς βγαίνουν τα σκουλήκια από τα μάτια του…. αν και αυτό είναι φυσικό, σωστά;» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης. 

Φυσικά, υπήρξαν και θετικά σχόλια από χρήστες που υπερασπίστηκαν την κίνηση του ζωολογικού πάρκου. 

«Τέλειο που ο ζωολογικός κήπος μπορεί να δείξει στο κοινό την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα για να ντρέπεται!» έγραψε κάποιος. 

«Ήταν η σωστή απόφαση, τουλάχιστον (το κρεάς) χρησιμοποιήθηκε. Απλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να βάλουν μια φωτογραφία ενός λιονταριού χωρίς ένα κομμάτι καμηλοπάρδαλης, δεν χρειάζεται να το δουν όλοι» ανέφερε κάποιος άλλος. 
 

Πηγή: skai.gr