Κλείσιμο

Santo Subito: «Άμεση αγιοποίηση» του Βενέδικτου ζητούν πολλοί πιστοί - Εντυπωσιακές εικόνες από την κηδεία του επίτιμου Πάπα

Υπολογίζεται πως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους, συνέρρευσαν πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή.

Την «άμεση αγιοποίηση» (Santo Subito - σάντο σούμπιτο) του εκλιπόντος επίτιμου πάπα Βενέδικτου ζήτησαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι συμμετείχαν σήμερα στην κηδεία του, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υπολογίζεται πως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους, συνέρρευσαν πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή.

παπας βενεδικτος κηδεια

«Παραδίδουμε τον αδελφό μας στα χέρια του Πατρός. Τα χέρια αυτά, γεμάτα ελεημοσύνη, ας βρουν αναμμένο το λυχνάρι με το λάδι του Ευαγγελίου, τον λόγο του οποίου διέδωσε κατά την διάρκεια της ζωής του», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τελετής.

Ο Φραγκίσκος πλησίασε και προσευχήθηκε, ακουμπώντας τα χέρια του στο φέρετρο.

παπας βενεδικτος κηδεια

Στη συνέχεια, η σορός μεταθέρθηκε στα σπήλαια του Βατικανού, όπου και ενταφιάστηκε ο Γερμανός ποντίφικας.

παπας βενεδικτος κηδεια

Στην τελετή της κηδείας συμμετείχαν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι. Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου.

Πηγή: skai.gr