Βατικανό: Δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Πάπα Βενέδικτου - «Άμεση αγιοποίηση» ζήτησαν πολλοί πιστοί

Η τελετή έγινε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες πιστούς, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου 

Στο Βατικανό έγινε σήμερα η κηδεία του πάπα Βενέδικτου, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου.

Η τελετή έγινε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες χιλιάδες πιστούς - αρκετοί διανυκτέρευσαν στην πλατεία για να αποχαιρετήσουν σήμερα τον εκλιπόντα επίτημο Ποντίφικα. 

Στην εξόδιο ακολουθία του επίτιμου ποντίφικα συμμετείχαν πάνω από εκατόν τριάντα καρδινάλιοι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπολογίζεται πως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους, συνέρρευσαν πάνω από εξήντα χιλιάδες πιστοί για να παρακολουθήσουν την θρησκευτική τελετή.

Μετά την δημόσια τελετή, το φέρετρο του επίτιμου ποντίφικα μεταφέρθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια στις σπηλιές του Βατικανού (όπου βρίσκονται οι παπικοί τάφοι), όπου και ενταφιάστηκε η σορός. 

κηδεια βενεδικτος

Στην τελετή της κηδείας συμμετείχαν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι.
 
Την τελετή παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου. 
 

Το Βατικανό έκανε γνωστό ότι η τελετή θα είναι παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για κάθε ποντίφικα, με «κάποιες μικρές αλλαγές» καθώς ο Βενέδικτος ήταν επίτημος Πάπας όταν απεβίωσε και όχι «εν ενεργεία».

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. 
 
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας ήτανο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. 

Την Γαλλία εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.
 

Μόνον μια φορά στο παρελθόν, το 1802, στην κηδεία ενός καθολικού πάπα συμμετείχε και διάδοχός του.

Πηγή: skai.gr