Κλείσιμο

EE: Η μία μετά την άλλη, οι χώρες ζητούν αρνητικό τεστ covid από την Κίνα 

Σήμερα, το μέτρο αρνητικού rapid test 48 ωρών ανακοίνωσαν Σουηδία, Γερμανία και Βρετανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας

Πληθαίνουν καθημερινά οι χώρες της ΕΕ που αλλάζουν τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, θέτοντας ως προϋπόθεση το αρνητικό rapid test 48 ωρών

Χθες Τετάρτη, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε μια «συντονισμένη προληπτική προσέγγιση» δεδομένων των εξελίξεων σε σχέση με την εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε ότι τα κράτη μέλη θα συστήνουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων από και προς την Κίνα να φορούν μασκα καθώς και να παρέχουν συμβουλές για μέτρα υγείας στους εισερχόμενους και εξερχόμενους ταξιδιώτες από ή προς την Κίνα.

Επίσης τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 που να λαμβάνεται το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Σήμερα, το μέτρο αυτό ανακοίνωσαν η Σουηδία και η Γερμανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, που είχαν ανακοινώσει ότι το αρνητικό rapid test θα είναι απαραίτητο για όσους φτάνουν στη χώρα από την Κίνα. 

Επίσης, με αρνητικό τεστ Covid 48 ωρών θα γίνονται από σήμερα τα ταξίδια από την Κίνα προς την Αγγλία, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση . 

Στην Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπα, επιπλεόν θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη χώρα για τυχόν παραλλαγές του κορωνοϊού καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων. 
 

Πηγή: skai.gr