Βρετανία: Παρουσιάστρια του BBC πανηγύρισε on air την απόσυρση του Τζόνσον - Οργισμένες αντιδράσεις

Επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενη; Λοιπόν, μου επιτρέπεται», είπε η παρουσιάστρια προκαλώντας σάλο καθώς δε τήρησε αμερόληπτη στάση

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα πανηγυρικά σχόλια παρουσιάστριας του BBC, η οποία δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της on air για την απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα διαδοχής του Συντηρητικού κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του BBC, Martine Croxall αποσύρθηκε αφού κατηγορείται ότι δεν κράτησε αμερόληπτη στάση στο θέμα. Η παρουσιάστρια βγήκε με χαμόγελο στον «αέρα» της εκπομπής "The Papers", λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο Τζόνσον αποσύρεται από την διεκδίκηση της ηγεσίας των Τόρις και δήλωσε:

«Λοιπόν, όλα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Γεια σας και καλώς ήρθατε για να δούμε τι θα μας φέρουν οι εφημερίδες αύριο. Επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενη; Λοιπόν, μου επιτρέπεται», είπε η παρουσιάστρια.

Ορισμένοι θεατές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών βουλευτών των Τόρις αντιδρούσαν στο βίντεο με τις δηλώσεις της αυτές που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και παραπονέθηκαν ότι επέδειξε μεροληψία.

Απόσπασμα από τα σχόλια της παρουσιάστριας έγινε έκτοτε viral και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο από χρήστες όσο και από αρκετές βουλευτές των Τόρις που παραπονέθηκαν ότι επέδειξε μεροληψία. Μάλιστα, ορισμένοι ζήτησαν ακόμα και την απόλυση της 53χρονης δημοσιογράφου.

Σε δήλωσή του ο τηλεοπτικός σταθμός ανέφερε: «Το BBC News εξετάζει επειγόντως τη χθεσινοβραδινή έκδοση του The Papers στο News Channel για πιθανή παραβίαση της αμεροληψίας. Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα σύνταξης. Διαθέτουμε διαδικασίες για την τήρηση των προτύπων μας και αυτές οι διαδικασίες έχουν ενεργοποιηθεί».

Πηγή: skai.gr