Κυρώσεις Πούτιν στον Μπόρις Τζόνσον και απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία

Κυρώσεις εναντίον του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο, αντιδρώντας στις αποφάσεις του Λονδίνου κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν και των συνεργατών του.

Στη λίστα των κυρώσεων εναντίον Βρετανών, εκτός του Μπόρις Τζόνσον, περιλαμβάνονται τόσο η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας όσο και ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, καθώς και άλλα δέκα μέλη της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μόσχας, οι κυρώσεις εναντίον των κυβερνητικών στελεχών της Βρετανίας, έρχονται ως αντιστάθμισμα τις κυρώσεις που έχει ανακοινώσει το Λονδίνο.

«Το μέτρο αυτό ελήφθη ως απάντηση στην αχαλίνωτη επικοινωνιακή και πολιτική εκστρατεία με σκοπό να απομονωθεί διεθνώς η Ρωσία και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να παρεμποδιστεί η χώρα μας και να στραγγαλιστεί η [εθνική] οικονομία», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καταγγέλλει τις «χωρίς προηγούμενο εχθρικές πράξεις» του Λονδίνου, ιδιαίτερα τις κυρώσεις σε βάρος Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

«Η βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει σκόπιμα να επιδεινώσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, παρέχοντας φονικά όπλα στο καθεστώς του Κιέβου και συντονίζοντας παρόμοιες προσπάθειες στο όνομα του ΝΑΤΟ», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr