Ρωσία: Το PKK μπορεί να είχε πάρει το «πράσινο φως» για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι μπορεί να είχαν λάβει το «πράσινο φως» για να διαπράξουν τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη — Ρώσος διπλωμάτης

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, ενδέχεται να είχε λάβει «πράσινο φως» για να διαπράξει την επίθεση, δήλωσε την Τετάρτη ο ειδικός προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, μετά τη 19η διεθνή σύνοδο για τη Συρία στην Αστάνα.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις, για τις οποίες, όπως μας είπαν οι Τούρκοι εταίροι μας, θα έπρεπε να αποδοθούν στο PKK, ήταν κάποιου είδους πρωτοβουλία εκ μέρους αυτής της οργάνωσης. Κατά πάσα πιθανότητα, δόθηκε κάποιο "πράσινο φως" σε αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος διπλωμάτης. 

Ο Λαυρέντιεφ τόνισε ότι η λύση του κουρδικού θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας «που θα μπορούσε να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της κατάστασης σε ολόκληρη την περιοχή».

Η έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 80. Σύμφωνα με τις αρχές της Τουρκίας,  το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και το συριακό παράρτημά του (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας) ήταν πίσω από την επίθεση.

Πηγή: skai.gr