Σοϊγκού: Να διευρυνθεί η ηλικία στρατολόγησης στη Ρωσία - Οι δυνάμεις μας να φτάσουν το 1,5 εκατομμύριο

Ο Σεργκέι Σοϊγκού πρότεινε να αυξηθεί στους 30αρηδες η υποχρεωτική ηλικία στρατολόγησης - "Σοβαρή δοκιμασία" η μερική κινητοποίηση 

Την διεύρυνση της υποχρεωτικής ηλικίας στρατολόγησης και στους 30αρηδες, και την επέκταση των ρωσικών δυνάμεων από το 1 εκατομμύριο στρατιώτες σήμερα σε 1,5 εκατομμύριο πρότεινε ο Σεργκέι Σοϊγκού εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων στην Ουκρανία. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας, ο Σοϊγκού πρότεινε να αυξηθεί το ηλικιακό εύρος για την υποχρεωτική ρωσική στρατιωτική θητεία ώστε να καλύπτει Ρώσους πολίτες ηλικίας 21-30 ετών. 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν για υποχρεωτική στρατιωτική θητεία – αν και ο Σοϊγκού και ο Πούτιν έχουν επανειλημμένα πει ότι τέτοιοι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. 

Τα ρωσικά στρατεύματα θα σχηματίσουν νέες μονάδες στα δυτικά της χώρας ενόψει των σχεδίων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ διεμήνυσε ακόμα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού. 

Η Ρωσία επιτάχυνε την ανάπτυξη σύγχρονων προμηθειών όπλων στον στρατό, είπε.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε η ότι η «μερική κινητοποίηση» ήταν μια «σοβαρή δοκιμασία» για τη Ρωσία και τον στρατό της. 

«Έχει γίνει κριτήριο για την ωριμότητα της ρωσικής κοινωνίας και μια σοβαρή δοκιμασία για τη χώρα και τις ένοπλες δυνάμεις», είπε σε συνεδρίαση του συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ανακοίνωση στα τέλη Σεπτεμβρίου πυροδότησε διαμαρτυρίες, ενώ Ρώσοι πολίτες έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος  της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους αρχηγούς Άμυνας της Μόσχας ότι θα διασφαλίσει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι έτοιμες για μάχη και ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί αφού η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει στο στρατό της ό,τι χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα εκπληρώσει όλους τους στόχους σε αυτό που αποκαλεί η ίδια η Μόσχα «στρατιωτική εκστρατεία» στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις  ό,τι ζητήσουν για να τους παρέχει στήριξη.

Πηγή: skai.gr