Πούτιν: Η Ρωσία θα διασφαλίσει ότι οι πυρηνικές της δυνάμεις είναι μάχιμες

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει στο στρατό της ό,τι χρειαστεί χωρίς οικονομικούς περιορισμούς

Ο πρόεδρος  της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν επισήμανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους αρχηγούς Άμυνας της Μόσχας ότι θα διασφαλίσει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι έτοιμες για μάχη και ότι δεν υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί αφού η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει στο στρατό της ό,τι χρειαστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των στρατιωτικών σχεδίων της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του θα εκπληρώσει όλους τους στόχους σε αυτό που αποκαλεί η ίδια η Μόσχα «στρατιωτική εκστρατεία» στην Ουκρανία και υποσχέθηκε να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις  ό,τι ζητήσουν για να τους παρέχει στήριξη.

Κατηγόρησε επίσης, το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί όλες του τις δυνάμεις κατά της Ρωσίας και προέτρεψε τους στρατιωτικούς ηγέτες να χρησιμοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν στις μάχες στη Συρία και στην Ουκρανία.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία επικεντρώνεται στη σημασία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Sarmat – που φέρει την ονομασία “Satan II” – θα είναι έτοιμος να αναπτυχθεί στο εγγύς μέλλον.

Οι απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι μια «κοινή τραγωδία»

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως οι απώλειες στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία είναι «μια κοινή τραγωδία» και πως συνεχίζει να θεωρεί τον ουκρανικό λαό «αδελφό έθνος» παρά την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν υποστήριξε πως οι εχθροί της Ρωσίας θέλουν να την δούν να αποσυντίθεται και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Ρωσία αναγκάσθηκε να προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία εξαιτίας αυτού που αποκάλεσε δυτικές «προκλήσεις», μια θέση που το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν ως ψευδή.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ασφαλώς μια τραγωδία. Μια κοινή τραγωδία. Όμως δεν είναι το αποτέλεσμα της δικής μας πολιτικής, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων χωρών», δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση των επικεφαλής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η Ρωσία θα επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» της στην Ουκρανία χωρίς να βλάψει την οικονομία στρατιωτικοποιώντας την.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα βελτιώνει σταθερά και ήρεμα τις στρατιωτικές δυνάμεις της χωρίς να υπονομεύει την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών για το ρωσικό λαό.

Πηγή: skai.gr