Ο ιδρυτής της ομάδας Wagner παραδέχεται ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές

Ο Ρώσος Γεβγκένι Πριγκόζιν πρόσφατα παραδέχθηκε ότι είναι ιδρυτής της οργάνωσης Wagner - «Είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε ανάμιξη (στις αμερικανικές εκλογές). Χειρουργικά και με τον δικό μας τρόπο, καθώς γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Ρώσος Γεβγκένι Πριγκόζιν, που πρόσφατα παραδέχθηκε ότι είναι ιδρυτής της οργάνωσης Wagner, δήλωσε σήμερα ότι είχε ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές και ότι θα συνεχίσει να το κάνει στο μέλλον, στην πρώτη τέτοια παραδοχή από ένα πρόσωπο για το οποίο η Ουάσινγκτον έχει υπαινιχθεί ότι εμπλέκεται στις προσπάθειες επιρροής της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Τον Σεπτέμβριο ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι έχει ιδρύσει την οργάνωση μισθοφόρων Wagner Group, που είναι ευθυγραμμισμένη με το Κρεμλίνο και δραστηριοποιείται στη Συρία, την Αφρική και την Ουκρανία.

Σε σχόλια που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte από την υπηρεσία ενημέρωσης της εταιρίας του Concord, ο Πριγκόζιν δήλωσε:

«Είχαμε ανάμιξη (στις αμερικανικές εκλογές), έχουμε ανάμιξη και θα συνεχίσουμε να έχουμε ανάμιξη. Προσεκτικά, με ακρίβεια, χειρουργικά και με τον δικό μας τρόπο, καθώς γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε».

Το σχόλιό του αναρτήθηκε την παραμονή των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ως απάντηση σε αίτημα για σχολιασμό από ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Κατά τις ‘χειρουργικές’ μας ενέργειες, θα αφαιρέσουμε και τα δύο νεφρά και το ήπαρ με τη μία», δήλωσε ο Πριγκόζιν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Πριγκόζιν, που συχνά αναφέρεται ως ο ‘σεφ του Πούτιν’ καθώς η εταιρία κέτερινγκ που έχει συνεργάζεται με το Κρεμλίνο, έχει κατηγορηθεί επισήμως ότι χρηματοδοτεί «φάμπρικες τρολ» στη Ρωσία που έχουν στόχο να επηρεάζουν την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ