Ο Πούτιν στέλνει για πρώτη φορά στην Ουκρανία τα «αόρατα» T-14 Armata (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Όπως μετέδωσε το RIA τα άρματα μάχης διαθέτουν πρόσθετη προστασία στα πλευρά τους και τα πληρώματα έχουν εκεπαιδευτεί κατάλληλα στην Ουκρανία

Τα νέα T-14 Armata ρίχνει στον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ρωσία όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τρίτη, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα, «χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν ακόμα στις επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης», όπως διευκρίνησε.

Όπως μετέδωσε το RIA τα άρματα μάχης διαθέτουν πρόσθετη προστασία στα πλευρά τους και τα πληρώματα έχουν εκεπαιδευτεί κατάλληλα στην Ουκρανία.

Ουκρανία

Το άρμα Τ-14 διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα να ελέγχει εξ΄αποστάσεως τον οπλισμό από «μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κύτους». Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζονται και ως «αόρατα».

Το 2015, οι σχεδιαστές του T-14 ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν το πρώτο «αόρατο» τανκ στον κόσμο. 

Ρωσία

Τα οχήματα έχουν μέγιστη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) την ώρα, σύμφωνα με το RIA και επισήμανε ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη του T-14 θα ήταν πιθανότατα «μια απόφαση υψηλού κινδύνου» για τη Ρωσία.

Το T-14 θα αποτελούσε επίσης υλικοτεχνικό πονοκέφαλο για τη Ρωσία, καθώς είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από άλλα ρωσικά άρματα μάχης.Το Κρεμλίνο διέταξε την παραγωγή 2.300 αρμάτων μάχης  έως το 2020, αλλά αργότερα αυτό επεκτάθηκε μέχρι το 2025, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Πηγή: skai.gr