Ρωσία: Ο ηγέτης της Wagner αρνείται ότι η σχέση με το ρωσικό υπ. Άμυνας έχει βελτιωθεί

Ο Πριγκόζιν συνεχίζει να εξαπολύει τα «πυρά» του κατά της ρωσικής κυβέρνησης επιμένοντας πως δεν υπάρχει καμία βελτίσωση στις σχέσεις τους. 

Το αφεντικό της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρνήθηκε ότι η σχέση του με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει βελτιωθεί χαρακτηρίζοντας τα όσα ακούγονται ως «ψευδείς ειδήσεις».

Οι δηλώσεις αυτές από τον Πριγκόζιν έρχονται αφότου το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, ανέφερε σε έκθεση ότι η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών είχε «επιδιορθωθεί», με σκοπό να αναγκαστεί ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την επίθεση στην Ουκρανία.

«Η ISW παρατήρησε μια ξαφνική βελτίωση στις σχέσεις του Πριγκόζιν με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Κρεμλίνο από τις αρχές Απριλίου», ανέφερε η ISW στην έκθεσή της στις 22 Απριλίου.

«Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, για παράδειγμα, άρχισε να αναγνωρίζει άμεσα τις δυνάμεις Βάγκνερ στις καθημερινές εκθέσεις καταστάσεων, παρείχε στην Βάγκνερ πυρομαχικά και κινητοποίησε προσωπικό ως ενίσχυση στις αρχές Απριλίου 2023» προσθέτει η έκθεση. 

Όταν ωστόσο ρωτήθηκε για την έκθεση, ο Πριγκόζιν τις χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις».

«Υπάρχουν πολλές ψεύτικες ειδήσεις και αυτή είναι μία από αυτές», είπε στο επίσημο κανάλι του στο Telegram. «Δεν πρόκειται να ανταλλάξω πυρομαχικά με άντρες μου ούτε ακόμα και αν σύναπτα φιλία με τον ίδιο τον Θεό» πρόσθεσε.

Οι σχέσεις του Πριγκόζιν με την ρωσική κυβέρνηση έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα με τον ηγέτη της Wagner να σχολιάζει επανειλημμένος πως η ρωσική κυβέρνηση και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αδιαφορεί πλέον για την ομάδα και δεν στέλνει τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται την ώρα που οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται.  

Πηγή: skai.gr